Gezonde automaat op school

Tijdens het maken van de cito toets of examens op de middelbare school zien we veel leerlingen met flesjes water en bananen. Vooral de banaan zien we vaak terugkomen want die zou zorgen voor een goede energieboost en je tegelijkertijd scherp houden. Vreemd eigenlijk dat we op dit soort momenten wel voedingsmiddelen terugzien komen om prestaties op school te verbeteren, terwijl we dit altijd kunnen doen.

Healthy Food Company heeft daarom de gezonde automaat voor op school.

Meer weten over een gezonde op school?

Healthy Food Company neemt graag contact met je op

De invloed van voeding op prestaties op school

Dat voeding op zo’n beetje alles invloed heeft is ondertussen duidelijk. We weten wanneer we overgewicht krijgen, namelijk wanneer we meer calorieën innemen dan dat ons lichaam verbruikt. We weten dat we een enorme piek in onze energie waarnemen wanneer we veel suiker tot ons nemen en we weten ook dat dit daarna een slap gevoel kan geven.

Logischerwijs zijn beide niet bevorderlijk voor je schoolprestaties. Het is niet gemakkelijk om rustig en geconcentreerd te leren wanneer je hyper bent van de suikers maar aan de andere kant is het ook moeilijk om je aandacht bij de les te houden wanneer jij je slap voelt.

Huidig aanbod snacks op scholen

Terwijl we dus eigenlijk allemaal wel weten dat het huidige aanbod aan snacks in de vorm van chocoladerepen, snacks, energiedrankjes en snoep niet echt meehelpt om het beste uit onze studenten te halen, blijven we deze producten wel bij man en macht aanbieden.

Mogen leerlingen dan niets ‘lekkers’ meer?

Jammer genoeg denken veel mensen bij de woorden ‘gezond’ en ‘verantwoord’ niet direct aan lekker. En dat is precies wat Healthy Food Company wil veranderen. Ten eerste hoeft niet alles wat we eten en drinken gezond te zijn, maar is het wel belangrijk dat er een goede balans is en dat het grootste deel van wat we nuttigen gezond is. Daarnaast moeten we af van het idee dat gezond en verantwoord niet lekker kan zijn.

 

Een gezonde automaat in de kantine op school

Wanneer meer scholen gebruik gaan maken van een gezonde automaat in de kantine kunnen we het huidige aanbod aan snacks vervangen voor gezonde en verantwoorde alternatieven. Op die manier kunnen we ervoor zorgen dat het percentage kinderen met obesitas minder snel groeit, leerlingen zich beter kunnen concentreren en dat leerkrachten minder moeite zullen hebben om leerlingen met een zogenaamde sugarrush te handhaven.

Een van de redenen dat het er nog wel eens bij in schiet om gezond en verantwoordelijk te blijven eten is het feit dat we allemaal druk zijn. Dat is jammer want door gezond en verantwoordelijk te blijven eten kunnen we juist productiever en fitter zijn.

Wanneer je een gezonde automaat van Healthy Food Company op de werkvloer of in de kantine zet zorgen wij er dan ook samen met jou voor dat het een succes gaat worden.

Zo zullen we in de eerste drie maanden veel evalueren over de inhoud van de automaat. We kunnen automatisch zien welke producten er in trek zijn en welke producten er misschien omgeruild moeten worden met andere snacks die meer in de smaak vallen van jullie werknemers.

Gezonde automaat van Healthy Food Company
hfc-wolkje-met-display

Samen met Healthy Food Company aan de slag voor een gezondere school

Healthy Food Company heeft een doel. Een doel dat alleen samen met de scholen in Nederland te realiseren is. Wij willen namelijk dat iedere school op zijn minst probeert om het huidige aanbod aan snacks te vervangen voor gezonde en verantwoorde snacks.

Om dit doel zoveel mogelijk kracht bij te zetten maken we het voor scholen enorm aantrekkelijk om aan de slag te gaan met een gezonde automaat van Healthy Food Company.

Zo zullen wij, na overleg, zorgen voor de plaatsing van de machine en blijven we de eerstkomende drie maanden na de plaatsing, door intensieve analyse en overleg mee sturen om te zorgen dat het assortiment in de machine precies datgene is dat jullie doelgroep zoekt.

Blijkt na enkele weken dat product A zo goed als niet verkocht wordt? In overleg zullen we dit product omwisselen met product Y omdat uit de analyse blijkt dat jullie doelgroep hier meer interesse in heeft.

Over smaakt valt niet te twisten zeg ze wel eens. Healthy Food Company gaat zich niet wagen aan zo’n uitspraak. Maar we hebben er wel voor gezorgd dat we een dusdanig assortiment hebben dat er voor iedereen iets bij zit.

Zo hebben we onder andere lekkere frisse, dorstlessende en calorie arme dranken. Echte tussendoortjes als de verschillende rijstwafels met topping, verschillende soorten muesli en proteïne repen en snacks waarbij je verantwoord kunt graaien zoals zakjes popcorn, groente crisps verschillende soorten noten.

Gezonde automaat 6 maanden op proef

We zijn zo overtuigd van het feit dat we een positieve verandering kunnen doorvoeren dat scholen de mogelijkheid hebben om de gezonde automaat zes maanden op proef te nemen. Uiteraard zorgen wij voor de plaatsing en zullen we helpen met tot stand komen van het ideale assortiment voor jullie doelgroep.

Interesse in een gezonde automaat op school van Healthy Food Company? Maak gebruik van het ‘Bel me terug’ veld rechts bovenaan de pagina of vul onderstaand contactformulier in, we nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Een kleine greep uit ons assortiment verantwoordelijke en lekkere snacks en dranken