Je hoort het de laatste tijd regelmatig. Mensen om je heen die vanaf nu alleen nog maar kiezen voor biologische producten. Maar wat houdt dat nu eigenlijk in? Je leest het in deze blog.

Biologische landbouw

In de biologische landbouw worden pesticiden vervangen door natuurlijke bestrijdingsmethoden. Deze methoden zijn minder slecht voor het milieu. Dit ten opzichte van kunstmest of andere chemische bestrijdingsmiddelen. De bestrijdingsmiddelen die men gebruikt bij biologische producten zijn milieuvriendelijker én ze zijn beter voor de consument.

Verschil bewerkt en onbewerkt

Waarom? De consument krijgt namelijk ook minder bestrijdingsmiddelen binnen. Daarnaast zijn deze producten minder bewerkt. In een andere blog legden we al uit wat het verschil is tussen bewerkt en onbewerkt voedsel. Het verschil tussen deze twee zit ‘m bijvoorbeeld in de voedingsstoffen. Hoe meer een product bewerkt is, des te meer voedingsstoffen er verloren gaan.

En dat zijn juist de stoffen die je nodig hebt. Biologische producten worden dus zo min mogelijk bewerkt. Worden ze wel bewerkt, dan gebeurt dit met alternatieve producten. Die zijn minder schadelijk voor de gezondheid van de consument.

Voordelen van biologische producten

Maar wat zijn nu nog meer voordelen? Net werd al even genoemd dat deze producten milieuvriendelijker zijn. Daarnaast zijn ze dus minder bewerkt, wat weer bevorderlijk is voor de gezondheid van de consument. Verder scheelt de prijs van de biologische producten niet meer zoveel met die van niet biologische producten. Dit ten opzichte van een paar jaar geleden.

Biologische producten Healthy Food Company

Dan gaan we nu naar het laatste voordeel in deze blog: ze smaken natuurlijk hartstikke lekker! Deze producten zijn in verschillende varianten te krijgen. Wat dacht je van biologische drinkyoghurt, muesli, snoepgoed of biologische muesli repen?

En ja, ook Healthy Food Company heeft ze in het assortiment. Ze zijn verkrijgbaar in een automaat vol met gezonde snacks! Zou jij graag een automaat op kantoor willen met biologische en andere verantwoorde snacks? Neem dan contact met ons op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *