Alleen al in reclames hoor je het vaak genoeg: “hydrateert de huid”, “hydratatie van het lichaam”, maar wat is hydratatie nu eigenlijk en waarom is het zo belangrijk voor ons? Je leest het in deze blog.

Dit is hydratatie

Letterlijk genomen betekent hydratatie het toevoegen van water aan een bepaalde stof. Voor het menselijk lichaam heeft hydratatie alles te maken met de vochtbalans. Als je net zoveel water opneemt als je verliest, dan is de vochthuishouding in balans.

Uitdrogingsverschijnselen

Als je je bedenkt dat een menselijk lichaam voor een heel groot gedeelte uit water bestaat, dan kun je je voorstellen dat water erg belangrijk is voor ons lichaam. Heb je bijvoorbeeld wel eens een droge keel, dorst, een droge huid, hoofdpijn en/of last van misselijkheid? Dit zijn tekenen van het lichaam die je vertellen dat je last zou kunnen hebben van uitdroging.

Dat betekent dus dat je meer vocht binnen moet krijgen om je huishouding weer in balans te brengen, oftewel: hydrateren.

Zo krijg je voldoende vocht binnen

Dagelijks krijgen we via verschillende bronnen vocht binnen. Denk hierbij aan eten en drinken. Tegelijkertijd verliezen we dagelijks ook veel vocht. Als je bijvoorbeeld naar de wc gaat om je behoefte te doen of als het heel erg warm is (denk aan klotsende oksels).

En dat terwijl hydratatie zo goed is voor ons lichaam. Als je namelijk genoeg water drinkt, zul je ook regelmatig naar de wc moeten om te plassen. Dit is een goed teken, want op die manier loost je lichaam afvalstoffen. En dat is iets wat je ook wilt, toch?

Hydratatietip

Merk jij dat je vaak uitgedroogd bent? Dan is het wellicht verstandig om een flesje water op je bureau neer te zetten. Zo heb je drinken binnen handbereik en blijf je gefocust omdat je niet weg hoeft te lopen van je bureau. Je kunt je water ook opleuken met een citroentje. Zo geef je water net even een ander smaakje.

Heb je hier geen tijd voor? Of wil je meer variatie? Dan zou een automaat met verschillende dranken een uitkomst zijn bij jou op de werkvloer.

Healthy Food Company biedt automaten welke voorzien kunnen worden van verschillende dranken. Zo hebben wij diverse flesjes water in ons assortiment. Water met en water zonder bubbels, vitaminewater met 100% natuurlijke toevoegingen, thee: ieder drankje is voorzien van een ander smaakje. En het mooiste is: alles wat wij aanbieden is net zo lekker als je normaal gewend bent, maar dan zonder overbodige suikers.

Naast een goede hydratatie, hebben de producten uit ons assortiment dus ook nog andere gezondheidsvoordelen!

Neem gerust eens een kijkje in ons assortiment. Nieuwsgierig geworden? Neem dan vooral contact met ons op via info@healthyfoodcompany.nl of bel naar 0487-745111. We komen graag eens bij je langs om de mogelijkheden te bespreken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *