Het is de liefde van (bijna) iedere vrouw, maar stiekem zijn mannen er ook niet vies van: chocolade. De tandarts zal je vertellen dat chocola absoluut niet goed is voor je tanden, maar daar gaan wij het vandaag niet over hebben. Wij gaan het in deze blog namelijk hebben over de voordelen van chocola!

Wat is chocolade

Chocola bestaat voor een groot deel uit cacaopoeder, boter en suiker. De smaak die je proeft wanneer je een stukje chocola eet, komt voornamelijk van de cacaoboon die groeit aan de cacaoboom. Oorspronkelijk komt cacao uit Zuid-Amerika. Je verwacht het misschien niet, maar chocola wordt al eeuwenlang gegeten.

Chocolade mag je best eten

Het is ook wel te begrijpen dat dit al eeuwenlang gegeten wordt. Het is namelijk niet alleen lekker, maar ook geschikt bij veel verschillende gelegenheden. In de bioscoop, thuis op de bank met een filmpje of een lekker stukje pure chocolade bij de koffie bijvoorbeeld. Genoeg gelegenheden te benoemen!

Naast die prettige gelegenheden, heeft chocola dus ook nog eens positieve effecten op je lichaam. Want pure chocola… daar mag je best wel een stukje van eten! Waarom?

Pure chocola zou namelijk werken als antioxidant. In onze vorige blog legden we al uit wat antioxidanten zijn. Deze gaan schadelijke stoffen in je lichaam tegen.

En heb je wel eens het idee gehad dat je je vrolijker voelde na het eten van een stukje chocola? Dat kan, er zit namelijk een bepaalde stof in chocolade die het gelukshormoon in onze hersenen aanwakkert, waardoor wij een goed humeur krijgen van chocolade. Dat weten jullie natuurlijk allemaal allang uit ervaring!

Vergeet je snel dingen, dan vind je dit ook interessant

En ben je geneigd om snel dingen te vergeten? Ook dan is het de moeite waard om soms even te genieten van pure chocolade. Pure chocolade zou namelijk ook een positief effect hebben op ons geheugen.

Heb jij dus net even een goed humeur nodig of een geheugensteuntje? Dan is pure chocola jouw vriend!

Healthy Food Company’s chocola

En weet je wat nog leuker is? Er kan een display vol met lekkere chocoladerepen komen bij jou op de werkvloer. Healthy Food Company biedt namelijk een heel assortiment met gezonde tussendoortjes die net zo lekker zijn als de snacks die je gewend bent, maar dan

zonder de overbodige suikers. En ja, ons brede assortiment bevat ook meerdere varianten waar chocola in zit.

Ons chocolade-assortiment

Wat dacht je bijvoorbeeld van onze lekkere Rocky Rice Bar? Dit is een uitstekend bewust tussendoortje of gezonde snack als alternatief voor bijvoorbeeld een Mars, Snicker of een Twix. Door de combinatie van chocolade en rijst een perfecte lekkernij.Deze repen zijn glutenvrij en verkrijgbaar in de smaken: Choco, Choco en Strawberry en Choco Milk. Daarnaast kun je bij ons pure chocolade krijgen of een mueslireep met chocolade.

We zouden hier natuurlijk alles op kunnen noemen, maar het is veel leuker om zelf een kijkje te nemen in ons assortiment! Interesse gekregen in onze producten? Neem dan vooral contact met ons op! Stuur een mailtje naar info@healthyfoodcompany.nl of bel naar 0487 – 745 111.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *