Gember, we kennen ‘m in verschillende vormen. Sommige houden ervan, andere hoeven er niets van te weten. Máár, na het lezen van deze blog misschien wel! Vandaag gaan we het namelijk hebben over de werking van gember op jouw lichaam. En die heeft nogal wat werkingen op het lichaam! Je leest ze in deze blog.

Wat is gember eigenlijk?

Dat is een specerij die afkomstig is van de gemberplant. De wortel van de gemberplant smaakt pittig en zoet. Deze specerij zou al millennia worden gebruikt als geneesmiddel. En dat is dan ook meteen nummer 1 van de werking die gember op je lichaam heeft, namelijk: een genezende.

Goed voor de weerstand

In Nederland gebruiken we de specerij veel in de vorm van thee of om een bepaald gerecht op smaak te brengen. Lekker met een kop gemberthee op de bank, terwijl de snotdoekjes naast je op de bank liggen. Klinkt raar? Nee, hoor! Gember zou namelijk ook goed zijn voor onze weerstand. In het geval van een verkoudheid helpt gember de hoeveelheid slijm te verminderen en verzacht die de keel. Dus, met een kop gemberthee onder de wol kruipen, een film aan en herstellen! Goed om te weten, juist nu, met de ‘r’ in de maand.

Daarnaast werkt gember ook bij andere lichamelijke ongemakken. Heb je bijvoorbeeld een opgeblazen gevoel, ben je misselijk of werkt je spijsvertering bijvoorbeeld niet naar behoren? Ook dan is deze specerij het antwoord.

Waar het uit bestaat

In gember zitten veel antioxidanten. Dit betekent dat de specerij vol vitamine E en C zit. Daarnaast bevat gember vitamine B, vezels en mineralen. Bijzonder dat een specerij zoveel positieve effecten kan hebben op je lichaam en zo goed kan zijn voor je gezondheid.

En een bijdrage leveren aan je gezondheid, dat is ook precies wat Healthy Food Company doet. Hoe? Door middel van gezonde snacks in een display of automaat, heerlijk als tussendoortje of wanneer je net even een energyboost nodig hebt. Onze producten zijn alternatieve producten voor de bekende, calorierijke snacks. Wij bieden producten die net zo lekker zijn, maar dan zonder overbodige suikers.

Healthy Food producten

En ja: daar zitten ook producten tussen met een gembersmaakje! Wat dacht je bijvoorbeeld van onze glutenvrije Rocky Rice Bar? Dit is een reep die bestaat uit rijst en chocolade, een prima lekkernij dus, want die combinatie is natuurlijk fantastisch. Deze reep is verkrijgbaar in de smaak gember en kaneel.

Daarnaast hebben we frisdranken met een gembersmaakje: Red Bull Organics Ginger Ale en Bos Ice Rooibos Lime Ginger, een koolzuurvrije drank uit Zuid Afrika met rooibosextract. 

Heb je interesse in deze of andere producten van ons, neem dan vooral eens een kijkje in ons assortiment en neem contact met ons op!

*Belangrijk: pas op met gember als je bloedverdunners slikt of galstenen hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *