Enkele maanden geleden schreven we al een blog over gezonde kantines op scholen. Kinderen zijn de toekomst, des te belangrijker dat je ze al vroeg leert om goed voor hun lichaam te zorgen door middel van gezonde etenswaren. Een gezonde schoolkantine loont en dat is inmiddels bewezen!

Erkenning voor een gezonde schoolkantine

Steeds meer scholen kiezen voor een gezonde kantine. Op die manier leert een kind al vroeg dat gezond ook lekker kan zijn. Maar hoe ziet zo’n kantine er eigenlijk uit? Om je een beeld te geven: denk onder andere aan vers fruit, salades en verse broodjes. Een gezonde kantine is niet alleen goed voor de kinderen, maar ook goed voor alle anderen op school. En het mooie is: als jouw kantine aan bepaalde voorwaarden voldoet, kun je dus een officiële erkenning krijgen van het voedingscentrum als ‘gezonde schoolkantine’.

Voorwaarden gezonde schoolkantine

Maar wat zijn die voorwaarden dan? Allereerst moet je natuurlijk gezonde keuzes maken in de kantine. Ga je bijvoorbeeld frisdrank aanbieden of voor lekker fris water? Het oog wil natuurlijk ook wat. Om die reden wordt er ook gekeken naar de uitstraling van de kantine. Oogt het goed genoeg om scholieren te stimuleren gezondere keuzes te maken? Als laatste maak je met automaten die gezonde keuzes aanbieden ook kans op deze erkenning.

Zo mocht het Novalis College in Eindhoven op vrijdag 25 januari een Gouden Schoolkantine Schaal in ontvangst nemen van het voedingscentrum. Dagelijks zijn er verse, biologische en vegetarische gerechten te krijgen zoals lekkere wraps, vers fruit en salades. Het mooie aan deze kantine is ook nog eens: de producten zijn betaalbaar en worden op een aantrekkelijke manier gepresenteerd. Ook in de automaten op deze school zijn alleen maar gezonde producten te vinden. En mede dankzij deze automaten, hebben wij een bijdrage kunnen leveren aan hun erkenning!

Gezonde automaat

Grote kans dat jij ook al druk bezig bent met het bedenken van plannen om de schoolkantine gezonder te maken. Healthy Food Company kan ook bijdragen aan joúw officiële erkenning. Wij helpen jou door alternatieven te bieden voor de bekende, calorierijke snacks. Wij hebben een ruim assortiment aan dranken en snacks in de vorm van repen, chips en andere tussendoortjes die geen overbodige suikers bevatten, maar waar je nog steeds van kunt genieten omdat het gebrek aan overbodige suikers niet afdoet aan de smaak van de snacks!

Wij kunnen jouw schoolkantine voorzien van een automaat, een display en een koelkast vol gezonde snacks en dranken. Deze snacks bestaan uit zowel biologische snacks als snacks

zonder rode e-nummers. Wil je álle leerlingen en medewerkers in hun behoefte voorzien? In ons assortiment hebben wij ook snacks die halal, vegan, lactose- en glutenvrij zijn. Zo is er voor ieder wat wils.

Via een uitgekiende marketing kunnen wij jouw kantine een gezonde uitstraling geven. Deze zal zeker enthousiast in ontvangst genomen worden door ouders, docenten en leerlingen!

Contact

Samen zetten we de stap naar jouw gezonde schoolkantine. Heb je interesse in een automaat, koelkast of display van Healthy Food Company? Neem dan vooral contact met ons op voor meer informatie! Vraag naar de mogelijkheden via info@healthyfoodcompany.nl of bel naar 0487-745 111.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *