Typ in de Google zoekbalk het woord ‘bedrijfskantine’ en er volgen allerlei suggesties over hoe je een gezonde bedrijfskantine krijgt, hoe je gestimuleerd kunt worden om gezond te eten in de bedrijfskantine of wat Nederlanders missen in een kantine.

Veel bedrijfskantines zijn al een stuk gezonder geworden door gezondere producten aan te bieden. Maar niet iedere onderneming heeft een bedrijfskantine. In deze blog lees jij hoe je tóch een bijdrage kunt leveren aan een gezonde leefstijl voor jouw medewerkers.

Een gezonde leefstijl wordt steeds populairder. Chiazaad, yoghurt en de quinoa vliegt een ieder nog net niet om de oren. Dat is natuurlijk geen slechte zaak. Het streven naar een gezonde leefstijl is alleen maar aan te moedigen. Dan zit men niet te wachten op allerlei vette snacks en andere zoete of zoute knabbeltjes.

Waarom een bedrijfskantine geen ‘must’ is

Als je geen bedrijfskantine hebt, dan zullen medewerkers zelf eten en drinken meenemen van thuis. Op zich ook handig, want iemand die een gezonde leefstijl aan wil nemen, kan zelf bepalen wat diegene meeneemt aan gezonde etenswaren en dranken. Bovendien is dit ook goedkoper dan het inhuren van een cateringbedrijf.

Nog een voordeel is: ontbijten doen medewerkers thuis, lunch nemen ze mee van thuis en dineren…. Dat doen ze vaak wederom: thuis.

Máár, wat men thuis eet, ziet men ook graag terug op kantoor. Als je op je werk rond zou vragen of er behoefte is aan gezonde etenswaren op kantoor, dan is de kans groot dat dit antwoord ‘ja’ zal zijn.

Zo voorzie jij toch in de behoefte van je medewerkers

Maar als ze thuis het ontbijt eten, de lunch meenemen naar het werk en thuis weer gaan dineren, waar kun jij dan als bedrijf bij helpen?

Bij een tussendoortje natuurlijk! Je zou het misschien niet verwachten, maar een tussendoortje is wel degelijk belangrijk. Die zorgt ervoor dat je energie op peil blijft en is daarmee dus bevorderlijk voor de concentratie, welke weer belangrijk is voor de werkprestaties.

Ja maar… wat voor tussendoortjes dan? En daarmee bereiken we het leukste gedeelte: daar hoef jij helemaal niet over na te denken!

Dat is handig

Healthy Food Company biedt namelijk displays aan welke perfect zijn om jouw medewerkers van lekkere, gezonde tussendoortjes te kunnen voorzien. Deze snacks zijn net zo lekker als de snacks die je normaal gewend bent, maar dan met minder suiker en andere toevoegingen. Rijstwafels met een laagje chocola, granola speltrepen, mueslirepen, zakjes pop chips, een reepje pure chocola… Van al deze producten kunnen jouw medewerkers genieten op de werkvloer, zonder na te hoeven denken over overbodige suikers en andere niet verantwoorde ingrediënten.

Deze snacks geven jouw medewerkers nèt even de energyboost die ze op dat moment nodig hebben om de laatste uurtjes met volle concentratie door te komen. Wil je graag weten wat voor producten wij allemaal voor jullie in huis hebben? Op onze website kun je een kijkje nemen in ons volledige assortiment. Nieuwsgierig geworden en benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op via 0487 – 754111 of stuur een mailtje naar info@healthyfoodcompany.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *