Sporten, gezond eten, bewegen, voldoende drinken: jij gaat het roer helemaal omgooien voor het aankomende jaar. Kiezen voor een gezonde leefstijl is natuurlijk hartstikke mooi! Veel groente, fruit, vitaminen. Vaak denken we dat we iets gezonds te pakken hebben met veel vitaminen. Zoals een lekkere vruchtensap. Deze is tenslotte gemaakt van fruit, dus dan zit die vruchtensap boordevol vitaminen, toch?

Fruitige vruchtensap boordevol fructose

Dat zou je inderdaad denken. Van jongs af aan leren we namelijk al dat we fruit moeten eten om vitaminen binnen te krijgen. Toch zijn de vruchtensappen minder gezond dan we denken. In vruchtensappen zit namelijk fructose. Fructose is ook wel bekend als fruitsuiker. Omdat deze suiker ook in fruit zit, zou je denken dat het dan juist goed is.

Het jammere van vruchtensap is dat er vaak net zoveel suiker in zit als in jouw cola, sinas of andere frisdrank. Ongemerkt krijg je dus veel meer calorieën en suikers binnen dan je dacht. En dat is nu net niet wat je wilt als je een gezondere leefstijl aanneemt!

Als je suiker binnenkrijgt, gaat je bloedsuikerspiegel omhoog. Je lichaam maakt dan insuline aan om die bloedsuikerspiegel weer omlaag te krijgen. Krijg je te veel suiker binnen, dan worden die suikers omgezet in vet en kom je dus aan.

Dit wil overigens niet zeggen dat fruit ongezond is. Het verschil tussen fruit en vruchtensappen, is dat er in stukken fruit veel vezels zitten. Die vezels gaan bij het maken van vruchtensappen juist verlorenin de sap. Je zou dus beter fruit kunnen eten dan sappen drinken.

Fit met VitHit

Gelukkig bestaan er alternatieven voor deze vruchtensappen. Healthy Food Company helpt jou en jouw collega’s of werknemers scherp en fit te blijven door alternatieven te bieden voor de bekende, calorierijke snacks en drankjes. Door een ruim assortiment aan frisse dorstlessers (en lekkere verantwoorde snacks in de vorm van repen, crisps en andere tussendoortjes) kun je nog steeds genieten van iets lekkers zonder de overbodige suikers of andere niet verantwoorde ingrediënten die meestal gepaard gaan met het eten en drinken in de kantine of op de werkvloer. Al onze producten zijn zorgvuldig geselecteerd.

Zo hebben wij bijvoorbeeld vitaminedranken van VitHit. Deze bevatten een stuk minder suiker, zijn laag in calorieën en nog steeds erg lekker. Deze zijn verkrijgbaar in vijf verschillende smaken: bessen, mandarijn, dragonfruit en yuzu, appel en vlierbloesem en in mango en passievrucht.

Daarnaast hebben we verschillende soorten thee in ons assortiment. De TAO Pure Infusion draagt van nature bij tot een evenwichtige gezondheid. Dat doet het bijvoorbeeld door zo weinig mogelijk calorieën te bevatten. De enige aanwezige suikers zijn afkomstig van de plantaardige ingrediënten die TAO Pure Infusion zijn typische smaak bezorgen. Ben je benieuwd naar deze dranken? Je vindt ze in onze webshop.

Automaat bij jou op kantoor

Het mooie aan deze producten is dat ze passen bij jouw gezonde leefstijl. Nog mooier is het natuurlijk als je de dranken niet iedere keer via onze webshop hoeft te bestellen. Gelukkig hoeft dat niet. Met onze automaten, koelkasten en displays kunnen wij het jou een stuk gemakkelijker maken. Zo kun je altijd verantwoorde keuzes maken die passen bij jouw gezonde leefstijl. En het mooie is: met zo’n automaat bij jou op de werkvloer zijn de dorstlessers en snacks binnen handbereik!

Het assortiment bepalen wij samen met jou. Iedere locatie is namelijk anders en daarmee de behoefte ook. Dit vraagt dus om maatwerk.

Ben je geïnteresseerd in onze producten of zou je een automaat willen bij jou op locatie? Kijk voor alle informatie op healthyfoodcompany.nl/gezonde-automaat/ of neem contact met ons op via info@healthyfoodcompany.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *