Veganisme, het is een van dé foodtrends in 2019. Hoe ga je hier als werkgever mee om? Je hele kantine omgooien is misschien nogal drastisch, maar stel dat je een aantal werknemers binnen je bedrijf hebt die er een veganistische levensstijl op na houden, dan is het toch fijn om deze mensen tegemoet te komen. In deze blog leggen we je uit hoe je jouw bedrijf vegan proof kunt maken.

Wat houdt een veganistische levensstijl in?

Mensen die kiezen voor een veganistische levensstijl hebben besloten om geen dierlijke producten meer te eten. In tegenstelling tot vegetarisch, waarbij het alleen maar gaat om het niet meer eten van de dieren zelf. Eet je bij een veganistische leefstijl ook geen producten meer die ‘geproduceerd’ worden door dieren. Denk bijvoorbeeld aan eieren, melk, boter en kaas. Veganisten eten in plaats daarvan veelal plantaardige producten zoals granen en zaden.

Zij streven ernaar om in het geheel af te zien van het gebruik van dieren en producten van dierlijke herkomst. Dit zijn dus ook materialen voor kleding en schoenen, zoals leer, wol en zijde. Ook zijn zij vaak tegenstanders van amusement met dieren zoals circussen met dieren, dierentuinen en de hengelsport. Dierproeven ziet deze groep mensen in de toekomst liever niet meer, daarom gebruiken veganisten ook geen cosmetica die op dieren getest zijn.

 

Maak het jouw medewerkers een beetje makkelijker

Deze mensen zijn dus heel bewust bezig met het welzijn van dieren. Dat is natuurlijk super goed. Maar als een aantal van jouw medewerkers besluit om in 2019 deze leefstijl er op na te gaan houden, dan is het wel belangrijk dat je deze medewerkers steunt in hun beslissing.

Veel bedrijven beschikken op dit moment niet over veganistische keuzes in de kantine of in de koffiehoek. Zo ook jouw bedrijf, waarschijnlijk. Nu hoef je als eigenaar echt niet het roer om te gooien en een volledig veganistisch assortiment aan te bieden. Wat je bijvoorbeeld wel kunt doen is een aantal veganistische keuzes aanbieden. Zo voorkom je dat medewerkers zich buitengesloten voelen en hun eigen lunch mee moeten nemen. Wie weet inspireer je zelfs nog mensen om ook vegan te gaan leven.

De stap naar vegan proof

Vind jij het belangrijk om binnen jouw bedrijf iedereen tevreden te stellen? Wil je graag iets betekenen voor je medewerkers en hun overtuigingen? Luister dan goed naar wat je medewerkers willen, zoals een veganistische leefstijl bijvoorbeeld.

Zo’n verandering hoeft helemaal niet zo veel geld, tijd en moeite te kosten. Healthy Food Company kan je daarbij helpen. Wij bieden namelijk in onze displays en automaten diverse veganistische producten aan. Zoals de Rawbar Dadel/pinda reep, Ape Puffs, de Made Good Granola Minis en nog veel meer. Genoeg keuze dus! 😉

 

Ben jij enthousiast geworden over de veganistische leefstijl van je medewerkers en wil je hen graag tevreden houden? Kom ze dan tegemoet met een automaat of display vol vegan producten van Healthy Food Company! Voor meer informatie kun je ons bereiken op 0487 – 745 111 of een mailtje sturen naar info@healthyfoodcompany.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *