’s Ochtends onderweg naar het werk even gauw een croissantje, later op de dag een krentenbol of ontbijtkoek als tussendoortje… Het zijn ideale producten om mee te nemen, want ze gaan niet snel over de datum en ze zijn al verpakt, vaak ook per stuk. Je kunt er dus meerdere meenemen naar kantoor en daar dagenlang plezier van hebben. Het nadeel: ze lijken gezond, maar niets is minder waar. Zonder dat je het doorhebt, is de reden daarvoor al genoemd. Ze zijn namelijk goed verpakt en langer houdbaar, maar dat is mogelijk omdat dergelijke producten bewerkt zijn met bijvoorbeeld zout en suiker. Deze producten vallen ook wel onder de term ‘ultra-processed food’.

Wat is ultra-processed food?

De term vertaald naar het Nederlands zegt eigenlijk al genoeg. Ultra-processed food is namelijk voedsel dat sterk bewerkt is. Zo zijn daar bijvoorbeeld smaak- en kleurstoffen en andere conserveermiddelen aan toegevoegd.

Het is niet gek dat veel mensen deze producten consumeren. Ze zijn namelijk makkelijk verkrijgbaar. Vorig jaar kwam een onderzoek van Foodwatch in het nieuws waaruit bleek dat 70% van het assortiment in de supermarkt bestaat uit bewerkt voedsel.

In een andere blog van ons gingen we al even in op bewerkte producten. Het is natuurlijk een voordeel dat deze producten vol en lekker van smaak zijn. Het nadeel is echter dat hoe meer een product bewerkt is, hoe minder voedingsstoffen het product bevat. Terwijl dat juist de voedingsstoffen zijn die je lichaam nodig heeft.

Welke producten vallen onder ultra-processed food?

Ervan uitgaande dat ruim 70% van het assortiment in de supermarkt uit ultra-processed food bestaat, zal het je niet verbazen dat de lijst met producten die hieronder vallen ellenlang is. De complete lijst gaan we je besparen, maar kort samengevat vallen hieronder: frisdrank, snacks en fastfood. Denk bijvoorbeeld aan de croissantjes, koeken en kant-en-klare magnetronmaaltijden. Ze bevatten zoals eerder gezegd veel suiker, vet en zout en weinig mineralen, vezels en vitaminen. Laat je lichaam nu net die laatste drie nodig hebben.

Daar komt verandering in

Gezond snacken lijkt dus helemaal niet zo eenvoudig. Dat is precies de reden waarom Healthy Food Company jou helpt met kiezen. Wij voorzien kantoren namelijk van gezonde snackautomaten en toonbanken. We hebben in deze automaten zorgvuldig geselecteerde snacks geplaatst, die onze voorkeur hebben.

Deze producten voldoen aan onze BALANS-eisen en aan de eisen van het voedingscentrum. Denk hierbij aan onder andere snoep van 100% fruit in kleurrijke verpakkingen, biologische frisdranken met minder suikers dan de gebruikelijke frisdranken, gezonde repen, nootjes, chips gebakken in de oven, popcorn (ja, ons favoriete tussendoortje) of verantwoorde snacks speciaal voor jou en je collega’s.

Wat dacht je van een gezonde snackautomaat bij jou op kantoor? Zo hebben jij en je collega’s altijd een verantwoorde snack binnen handbereik en hoef je ook niet na te denken over iets dat je snel en makkelijk mee kunt nemen. Het leuke aan deze producten is dat, naast dat ze behoren tot een verantwoorde keuze, ze ook nog eens betaalbaar en lekker van smaak zijn.

Zegt het voort

Mocht je een gezonde snackautomaat bij jou op kantoor willen, vertel de verantwoordelijke dan vooral eens over Healthy Food Company. Wij komen graag een keer bij jou langs om te kijken naar de beste locatie voor de automaat én om intern draagvlak te creëren. Neem contact met ons op via 0487 – 745 111 of stuur ons een mailtje via info@healthyfoodcompany.nl.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *