Studenten hebben het maar druk. Ze moeten rennen van het ene college naar het andere, stage lopen, werken, opdrachten maken, deadlines halen, een sociaal leven onderhouden… En dan moeten ze ook nog hun kamer schoonhouden, opruimen, de was doen, boodschappen doen en koken.

Studenten zijn veel te druk

Als jij student bent, bestaat er een aanzienlijk grote kans dat jij je in (enkele van) bovenstaande zult herkennen. Het is niet nieuw dat de werkdruk voor studenten vrij hoog ligt. Diverse koppen hebben de kranten al gevuld met dit onderwerp. Te veel druk is niet goed voor je lichaam. Het zorgt voor stress en stress kan behoorlijk invloed hebben op je lichaam.

Uit onderzoek is gebleken dat ruim de helft van de Nederlanders regelmatig last heeft van stress. Een gevolg van stress is dat je de controle verliest en daardoor ongezond gaat eten.  Daarnaast slaap je misschien slechter door de stress, wat betekent dat je je futlozer voelt. Als je je moe en futloos voelt, wat doe je dan om energie te krijgen? Juist. Eten.

Gelukkig bestaat er dan een kantine bij jou op de campus met een ruime keuze aan producten.

Kantine studenten ongezond en duur

Bij veel studentenkantines liggen de toonbanken namelijk vol met heerlijke warme saucijzenbroodjes, kaasbroodjes, worstenbroodjes, tosti’s, koeken, chips en snoepgoed. Deze producten zitten vol met koolhydraten en geven je absoluut een energie boost. Bovendien is het makkelijk te krijgen dus handig om even snel op het vuistje mee te nemen.

Het nadeel is alleen dat het je maar een korte tijd energie geeft, het vaak vrij prijzig is en ook nog eens ongezond. Dat is dus niet alleen zonde van je geld, maar ook nog eens zonde van jouw lichaam! Zou het niet veel prettiger zijn om een gezond, verantwoord, betaalbaar én lekker product mee te kunnen pakken op de vuist?

Wat dacht je bijvoorbeeld van een zakje chips die net zo lekker is als de gefrituurde chips die jij  gewend bent, maar dan betaalbaarder, minder vet en ook nog eens glutenvrij? Dan hebben we het over de chips van Food2Smile, welke verkrijgbaar is in meerdere smaken. Of wat dacht je van een lekkere spelt fruitkoek die boordevol vezels zit, zonder riet- of bietsuiker maar toch net zo lekker van smaak is.  Een rijstwafel, een proteïnereep… Er valt nog genoeg op te noemen.

Het gaat erom dat het voor studenten mogelijk moet zijn om ook gezonde, verantwoorde en betaalbare producten te kunnen kiezen. Als je dan toch al gehaast moet eten, dan liever met een gezond product… toch?

Grijp je kans!

Weet je niet zo goed wat je dan zoal moet kiezen? Trek de catering bij jou op de campus dan eens aan de jas en vertel ze over Healthy Food Company!
Healthy what? Juist. Healthy Food Company! Wij bieden gezonde snackautomaten en display’s met lekkere, hippe, betaalbare en gezondere snacks. Wij blijven constant luisteren, innoveren, door ontwikkelen en monitoren wat er op de markt gaande is, zodat we jou de beste producten kunnen geven.

Waar moet je dan aan denken bij een automaat of display vol gezondere snacks? We hebben net al het een en ander opgenoemd, maar om jou een beetje een indruk te geven kun je het beste eventjes in onze webshop kijken. Hier vind je ons volledige assortiment. We komen graag een keer bij jou op de campus langs om samen met de verantwoordelijke te kijken naar een geschikte locatie, de samenstelling van de producten én helpen met het creëren of vergroten van intern draagvlak voor een gezonde levensstijl bij jou op de campus!

Wil je meer informatie over ons? Bekijk gerust onze website eens en neem contact met ons op via het contactformulier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *