Gezonde snacks meenemen als tussendoortje, steeds meer kinderen van basisscholen zijn verplicht om die mee te nemen. De pakjes drinken en gevulde koeken zijn nu toch echt verleden tijd. Natuurlijk moeten de kinderen hier nog wel in worden gestimuleerd, een leraar die dan alsnog tijdens de pauze heerlijk een reepje chocolade uit zijn tas pakt werkt natuurlijk niet echt mee..

Gezonde snacks, minder stress

We weten dat voornamelijk voor leraren de werkdruk tegenwoordig erg hoog ligt, hebben zij dan echt helemaal geen recht op een guilty snack in de pauze? Natuurlijk wel, maar kies voor een verantwoorde snack. Naast dat gezonde voeding helpt tegen stress, stimuleer je de leerlingen meteen om ook de keuze te maken voor gezondere snacks. Voor veel leerlingen is de leraar een voorbeeld van hoe het allemaal hoort. De reden dat gezonde voeding helpt tegen stress heeft te maken met een aantal aspecten; het houdt je energieniveau op peil, hierdoor ben je beter bestendig tegen inspanningen en een leraar met meer energie zorgt voor meer energiekere lessen! Ook voel je je lichamelijk en geestelijk fitter, je bent minder vatbaar voor ziektes en dit zorgt er weer voor dat je elke dag fris en fruitig voor de klas kan staan.

Iedereen gelijk

Hoe zorg je er nu voor dat alle leraren hierin meegaan? Het is natuurlijk wel zo eerlijk als leraren, niet alleen leerlingen, ook een poging doen tot een wat gezondere levensstijl. Stel ten eerste de regel op dat niet alleen leerlingen maar ook leraren geen ongezonde snacks van thuis mee mogen nemen, zo blijft iedereen binnen de school gelijk. Het aanbod van snacks binnen de school kunnen erg helpen, want ongezonde snacks die er niet zijn kunnen ook niet genuttigd worden!

Oeps.. vergeten

Naast dat nog niet veel basisscholen gebruikmaken van een (healthy) snackautomaat en het dus super hip is, is het ook nog eens super handig. Door de enorme drukte van ouders wordt het weleens vergeten om kinderen een lekkere snack mee te geven. Een snackautomaat op school kan in dit geval goed van pas komen. Op deze manier is er altijd wel wat te snacken binnen school, op een gezonde en verantwoorde manier.

Handig, ook als je even geen healthy inspiratie hebt

Heb je geen idee wat je moet snacken? Vind je het te veel werk om ‘s ochtends een gezonde snack voor te bereiden? Of krijg je vanuit ouders van leerlingen vele vragen over wat nu wel mag en gezond is? Healthy Food Company stelt een gehele snackautomaat voor je samen waarin genoeg aanbod te vinden is. Op deze manier kunnen leraren, maar ook leerlingen op elk moment een snack nuttigen zonder veel voorbereiding of überhaupt verstand van gezonde voeding.

Snoep om de week mee af te sluiten

Zo tegen het einde van de week is het natuurlijk tijd voor een leuke afsluiter. Als leraar beloon je jezelf en de leerlingen dan met een lekker tussendoortje, zelfs dit hoeft niet ongezond te zijn. Het assortiment van Healthy Food Company bezit namelijk Food2Smile snoepjes. Deze snoepjes zijn net zo lekker (misschien wel lekkerder) dan de ongezonde snoepjes. Dit maakt de gezonde levensstijl binnen de school natuurlijk extra leuk! De snoepjes van Food2Smile zijn net zo lekker zoet. Het verschil met ‘normale’ snoep is alleen dat het gezoet is met stevia in plaats van echte suikers. Ze zijn ook nog eens glutenvrij.

 

Wil jij als basisschool uitblinken met een mooie, op jouw wensen aangepaste automaat met gezonde snacks van Healthy Food Company? Maak dan gebruik van het veld ‘Bel me terug’ rechts bovenaan de pagina. Ook kun je het contactformulier invullen. Dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *