Waar denk jij aan bij het woord ongezond? Weinig beweging, fast-food, suikers, vetten en alcohol zijn veel genoemde antwoorden op deze vraag. In deze tijd proberen veel mensen een ongezonde leefstijl vaarwel te zeggen. De gezonde leefstijl is enorm toegenomen in populariteit.  Typ op Instagram #healthy in en je krijgt binnen no time een stuk of 25 varianten in de zoekbalk, om nog maar niet te spreken over het aantal gebruikers dat deze hashtags gebruikt. Instagram is tevens de plek waar jongeren zitten. Over die doelgroep gaan we het hebben in dit blog.

Jongeren zitten namelijk op scholen en ook scholen gaan tegenwoordig steeds meer voor een gezonde kantine. Een in onze ogen verstandige keuze, want door jongeren aan te leren dat gezond ook lekker kan zijn, bied je hen de mogelijkheid om een gezond eetpatroon aan te leren. Dus zeg maar dag tegen de energiedrankjes, de roze en gevulde koeken, de worstenbroodjes en de zakken chips want zoetigheid, suikers en vettigheid zijn zo niet 2018!

Wat is dan wel van deze tijd?

Heel simpel: groente, fruit, gezonde broodjes en uiteraard water. Als je er als school voor zorgt dat deze producten prominent in beeld zijn (én dus makkelijker verkrijgbaar), zullen jongeren ook eerder kiezen voor een dergelijk product. Stel jezelf de vraag: op welke punten kun jij in het schoolgebouw gezonde producten krijgen? Is dat alleen de schoolkantine? Dan zou je wellicht kunnen overwegen om dit uit te breiden!

Waarom bijvoorbeeld snoepautomaten neerzetten in een gang, als je ook een automaat neer kunt zetten met gezonde snacks en drankjes? Zo is bruisend mineraalwater met een smaakje een gezonde en lekkere optie. Speltkoekjes, mueslirepen, snoep met minder suiker of oven gebakken chips, de variaties zijn eindeloos!

Uit onderzoek is gebleken dat jongeren enthousiast zijn over gezonde voeding, maar het lastig vinden om die in hun leefstijl te passen. Hoeveel gram mogen ze bijvoorbeeld dagelijks of wekelijks van een bepaald product hebben?

Door automaten met verantwoorde producten te plaatsen, wordt de twijfel over juiste hoeveelheden direct weggenomen.

Waar moet een dergelijk product aan voldoen?

Dat brengt ons bij het volgende onderwerp: balans. Want wat is de juiste balans dan? Voor gezonde en verantwoorde producten houden wij onze BALANS-eisen aan. Dit houdt in dat wij snacks betaalbaar willen houden.

Wat je proeft, wordt bepaald door wat je ruikt en wat je ziet. Producten moeten dus niet alleen lekker smaken, maar er ook aantrekkelijk uitzien en ruiken. Daarnaast moet je lichaam iets aan het product hebben. Dat betekent dat wij geen producten kiezen met snelle suikers. Zo voorkom je namelijk dat je bloedsuikerspiegel van slag raakt.

De producten moeten een aanvulling zijn en geen vervanging voor een lunch of avondmaal. Ook kiezen wij voor natuurlijke producten. Waarom zou je je namelijk volstoppen met allemaal rotzooi en (nutteloze) kleur- en smaakstoffen? Als laatste moeten de producten lekker zijn.

Als een gezonde en verantwoorde keuze smaakvol en lekker is, wordt een gezonde leefstijl ook genieten! Dat betekent dat het goed “vol te houden“ is.

Maak het jezelf en anderen makkelijk

Met een automaat van Healthy Food heb je de eerste stap naar een gezonde school al gezet. Onze automaten bestaan uit zorgvuldig gekozen snacks en drankjes.

Er zijn ontzettend veel ontwikkelingen op gebied van gezonde voeding en wholesome snacks. Daarom blijven wij constant luisteren, innoveren, door ontwikkelen en monitoren wat er op de markt gaande is. Zo kunnen wij je het beste geven. Wat ons betreft kunnen er namelijk nooit genoeg leuke, gezonde snacks komen!

Wil jij een gezonde automaat of display met gezonde snacks op school of in de kantine en ben je benieuwd hoe je dit kan aanpakken? We helpen je graag met zoeken naar de juiste weg voor jullie gezonde automaat. We kijken samen naar je locatie, de samenstelling van de producten en helpen je met het creëren of vergroten van intern draagvlak voor een gezonde levensstijl op de werkvloer.

Neem gerust eens contact met ons op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *