Je hebt je voorgenomen gezonder te gaan leven omdat je in balans wilt komen. Dat betekent dat alles wat in jouw ogen ongezond is, de deur uit gaat en er ruimte ontstaat voor gezondere producten. Maar wanneer is een product nu gezond? Hangt dit af van de calorieën of heeft dit bijvoorbeeld te maken met de bestanddelen die in het product zitten?

De “ongezonde troep” heeft jouw kast verlaten en plaats vrijgemaakt voor andere producten. Dat betekent: op naar de supermarkt. Je loopt de ellenlange rijen vol met producten af. De mogelijkheden zijn eindeloos en de rekensommen van de calorieën daarmee ook. In het ene product zitten maar 20 kcal per 100 gram, in het andere 80. Daarentegen zitten er in het ene product weer 5 gram suikers en in het andere product met meer kcal weer minder.

Wanneer is een product dan gezond?

In principe is een product niet ongezond of gezond. Dit heeft te maken met de voedingswaarden. Er kunnen zowel goede als slechte stoffen in een product zitten. Tóch kan de keuze voor jezelf wel invloed hebben op je lichaam. Je kunt een product kiezen dat bijvoorbeeld laag in kcal is, maar volgegooid is met geur-, kleur- en smaakstoffen en conserveringsmiddelen of je kiest voor iets met 100% natuurlijke ingrediënten. Het verschil tussen bewerkte producten en natuurlijke producten, zit ‘m bijvoorbeeld in de voedingsstoffen. Hoe meer een product bewerkt is, des te meer voedingsstoffen er verloren gaan. En dat zijn juist de stoffen die je nodig hebt.

Wij houden voor onze producten onze BALANS-eisen aan. Balans staat voor:

Betaalbaar
Aantrekkelijk
Lijf
Een gezonde lifestyle is voor ons meer dan alleen calorieën tellen. Wij vinden dat als je iets eet, je lijf er ook iets aan moet hebben. Dus geen snelle suikers waardoor je bloedsuikerspiegel van slag raakt.
Aanvulling
Een snack moet wel een aanvulling zijn en dus geen vervanging van een lunch of avondmaal
Natuurlijk
Wij bieden geen rotzooi, maar natuurlijke en eerlijke producten
Smaak
Die is natuurlijk het belangrijkst: de producten moeten uiteraard lekker zijn!

Nu denk je vast: maar welke producten kan ik dan wel nuttigen? Wij hebben ruim 130 producten in ons assortiment die voldoen aan deze eisen. Denk hierbij aan snoep van 100% fruit, gezonde repen, nootjes, ovengebakken chips, popcorn, biologische frisdranken en ga nog maar even door. Zou je graag meer informatie willen hebben over onze producten? Kijk dan even verder in onze shop!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *